.
..

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΠΕΤΡΙΤΣΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Οδικές ΕκδρομέςΣτα αγαπημένα
Κόστος από: EUR 10€
Επικοινωνία 23940-20530,31
Προστέθηκε 29-08-2017 15:33:00

Περιγραφή

Το Σαντάνσκι  είναι πόλη και παραθεριστικό κέντρο στη νοτιοδυτική Βουλγαρία και ανήκει στην επαρχία Μπλαγκόεβγκραντ. Έχει πληθυσμό 26.959 κατοίκους (2012), έχει πάρει το όνομά του από τον επαναστάτη Γιάνε Σαντάνσκι και βρίσκεται σε κοιλάδα στους πρόποδες των Ορέων Πιρίν, στις όχθες του Ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα. Το Σαντάνσκι βρίσκεται περίπου 20 χλμ. από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Η πόλη βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση, με ήπιο προς ζεστό κλίμα (με την υψηλότερη μέση ετήσια θερμοκρασία στη χώρα, 14,1 β.C) και σχετικά πολλές ιαματικές πηγές, που το καθιστούν πολύ δημοφιλή προορισμό για ανάπαυση και αναψυχή.

Το Σαντάνσκι βρίσκεται στην Κοιλάδα Πετριτσίου-Σαντάνσκι και περιβάλλεται από το Πιρίν, τo Μπέλλες, το Όγκραγκντεν και σειρά άλλων μικρότερων βουνών. Η πόλη βρίσκεται περίπου 160 χλμ. νότια από την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια κατά μήκος της Ευρωπαικής Οδού Ε79. Από τον ίδιο δρόμο στην ίδια σχεδόν απόσταση είναι η Θεσσαλονίκη.

Το Σαντάνσκι έχει αναπτυχθεί με αμφιθεατρικό τρόπο στις εξωτερικές νοτιοδυτικές πλαγιές των Ορέων Πιρίν στα χαμηλότερα μέρη του Ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα. Το υψόμετρο της πόλης είναι 240-300 μέτρα. Η γεωγραφική της θέση ανάμεσα στα Φαράγγια της Κρέσνας και του Ρούπελ συμβάλλει στις ήπιες χειμερινές θερμοκρασίες της πόλης. Στατιστικά το Σαντάνσκι έχει τις υψηλότερες θερμοκρασίες στη Βουλγαρία με συνολική ηλιοφάνεια 2450 ωρών το χρόνο.

Σε μικρή απόσταση από το Σαντάνσκι είναι το Μέλνικ, η μικρότερη ως προς τον πληθυσμό πόλη της Βουλγαρίας, αλλά ελκυστικός τουριστικός προορισμός για την αυθεντική αρχιτεκτονική του και την παραγωγή κρασιού. Σε μικρή απόσταση είναι το χωριό Ρόζεν και το Μοναστήρι Ρόζεν.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ;
Αναχώρηση από την Θεσσαλονικη-Βαρδαρη 8:00 και απο την Πλατεία Λαγκαδα 8:30. 
Πρώτη στάση στα σύνορα του Προμαχώνα στα αφορολόγητα. Δεύτερη στάση στο Πετρίτσι όπου θα μείνουμε περίπου 2 ώρες για μια γνωριμία με την πόλη και οικονομικά ψώνια για όσους ενδιαφέρονται, επισκεπτόμενοι μεγάλες αποθήκες χονδρικής πώλησης.
Στη συνέχεια θα πάμε στο Σαντάνσκι επίσης για ψώνια και θα μείνουμε εκεί το μεσημέρι για προαιρετικό γεύμα και βόλτα το απόγευμα μέχρι να έρθει ή ωρα για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στις 19:00.

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ!!

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Ημερομηνία από: 09-09-2017 00:00:00
Ημερομηνία εώς: 09-09-2017 00:00:00
Μήνας Σεπτέμβριος
Τιμή σε δίκλινο 10€

Περιοχή

Βαλκάνια , ΕΥΡΩΠΗ

Λεπτομέριες προβολής

Κωδικός προβολής: 511
Επισκέπτης: 2080
Υσχύει εώς: 27-12-2017 15:33:00

Σχόλια

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

  • Greek translation is still missing. Please consider to contribute by writing and sharing your own translation.
If you want more information fill in this form. You will be contacted as soon as possible.
Please fill in all required fields.
By submitting this form, you accept our privacy policy.

Αναζήτηση

Language Switcher

User

Joomla templates by Joomlashine