.
..

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΝΙΣ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ

Οδικές ΕκδρομέςΣτα αγαπημένα
Κόστος από: EUR 178
Επικοινωνία 2394020530-31
Προστέθηκε 30-06-2018 07:53:25

Περιγραφή

1η ημέρα:28/07/2018  ΛΑΓΚΑΔΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΝΙΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από το γραφείο μας. Στην πορεία μας κάνουμε στάσεις για ξεκούραση, καφέ και γεύμα. Διέλευση των συνόρων των Σκοπίων και της Σερβίας. Άφιξη στη Νις. Αναχώρηση για το κάστρο-μοναστήρι της κοιλάδας του Μοράβα (Ravanica), που περιβάλλεται από κραταιά τείχη με πύργους. Κτισμένο στα τέλη του 14ου και στις αρχές του 15ου αιώνα αποτελεί την κορυφαία έκφραση της Σχολής του Μοράβα και το κύκνειο άσμα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στη Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα της χώρας, την πόλη του Βελιγραδίου τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, και πρώτη γνωριμία με την πόλη (με τα πόδια), Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: 29/07/2018  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ξενάγηση πόλης)

Παίρνουμε το πρωινό μας και ξεκινά η γνωριμία μας με το Βελιγράδι. Ένας πανοραμικός γύρος της πόλης επιβάλλεται για να  αποκτήσουμε μια πρώτη συνολική εικόνα των αξιοθέατων του Βελιγραδίου, το Κοινοβούλιο, τη Μητρόπολη, το Βασιλικό Ανάκτορο… Ακολουθούν συγκεκριμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις. Η επιβλητική εκκλησία του  Αγ. Σάββα, ο μεγαλύτερος υπάρχων ορθόδοξος ναός, ο πύργος Νεμπόϊσα όπου φυλακίστηκαν ο Ρήγας Φεραίος και οι σύντροφοί του και τώρα ιστορικό μουσείο  της χώρας  και το Φρούριο Kalemegdan, απ’ όπου απολαμβάνει κανείς την πανοραμική θέα της πόλης, και της μεγάλης συμβολής των ποταμών Σάββα και Δούναβη, υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά μια κρουαζιέρα με ποτό και μουσική στον Δούναβη θα ήταν ιδανική για μια όμορφη βραδιά από όπου θα θαυμάσουμε τα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης.  Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: 30/07/2018  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε  για το Νόβισαντ,  πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνας, την επονομαζόμενη Αθήνα των Σέρβων. Πριν τοΝόβισαντ, στο δρόμο μας θα περασουμε τη Φρούσκα Γκόρα, το δρυμό, θεματοφύλακα  της θρησκευτικής παράδοσης της χώρας. Στη ΦρούσκαΓκόρα, ένα από τα εθνικά πάρκα της χώρας και περίφημη οινοπαραγωγό  περιοχή, επισκεπτόμαστε  το βασιλικό μοναστήρι  Κρουσεντολ (16ος αιώνας), και την ιστορική μπαρόκ πόλη ΣρέμσκιΚαρλοβτσι.  Ξενάγηση και χρόνος για να γευτούμε το τοπικό κρασί ή να απολαύσουμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μπαίνοντας στο Νόβισαντ, επόμενη στάση μας είναι το εντυπωσιακό ΦρούριοPetrovaradin, κτισμένο από αυστριακούς μηχανικούς πάνω σε λόφο στη δεξιά όχθη του Δούναβη.  Ξενάγηση στην πόλη Νόβισαντ για να γνωρίσουμε και να ερευνήσουμε  το κέντρο και τα μνημεία της πόλης, ελεύθερος χρόνος . Επιστροφή στο Βελιγράδι και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας. Δείπνο στο ξενοδοχείο και  διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: 31/07/2018  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΤΟΠΟΛΑ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το πρωινό μας  αναχωρούμε  για την  Τοπόλα. Η Τοπόλα είναι  λίκνο πολιτισμού της δυναστείας των Καρατζιώρτζιεβιτς (Καραγιώργης Σερβίας, αγωνιστής εναντίον των οθωμανών). Εκεί θα δούμε την εμβληματική μητρόπολη, μαυσωλείο του πρώτου βασιλικού οίκου και σύμβολο ανεξαρτησίας της ελεύθερης Σερβίας, στον κεντρικό λόφο και πνεύμονα της πόλης, τον  Όπλενατς. Τα  ψηφιδωτά του ναού συνοψίζουν εύγλωττα  με την μεγαλύτερη πληρότητα που συναντούμε στην σύγχρονη τέχνη, την ιστορία των Ευαγγελίων και της σύγχρονης Σερβίας. Η χρωματική σύνθεση παραμένει αξεπέραστη καθώς οι σαράντα εκατομμύρια ψηφίδες, αποδίδονται σε είκοσι χιλιάδες χρώματα!!! Το θέαμα  προκαλεί δέος. Η Τοπόλα είναι Θρησκευτικό και Ιστορικό κέντρο των Σέρβων. Από  το σημείο αυτό ξεκίνησε  η επανάσταση κατά των Τούρκων. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο απέναντι από την εκκλησία και το Κονάκι Καραγιώργη, του ηγέτη και οπλαρχηγού των Σέρβων στον απελευθερωτικό  αγώνα κατά των Τούρκων. Αναχώρηση και, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

 

 

ΤΙΜΗ : 178€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.

ΤΗΛ κρατήσεων :.  23940 20530-31

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

·         Διαμονή στο ξενοδοχείο Queen’s Astoria Design Hotel 4*

·          Πρωινό και ένα γεύμα στο ξενοδοχείο.

·         Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής.

·         Μεταφορές-μετακινήσεις  με  λεωφορείο του γραφείου μας.

·         Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

·         Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, δημοτικοί φόροι, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και  ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Διατροφή Ημιδιατροφή
Ημερομηνία από: 28-07-2018 00:00:00
Ημερομηνία εώς: 31-07-2018 00:00:00
Μήνας Ιούλιος
Τιμή σε δίκλινο 178

Περιοχή

Βαλκάνια , ΕΥΡΩΠΗ
Βελιγράδι

Λεπτομέριες προβολής

Κωδικός προβολής: 605
Επισκέπτης: 525
Υσχύει εώς: 28-10-2018 07:53:25

Σχόλια

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

  • Greek translation is still missing. Please consider to contribute by writing and sharing your own translation.
If you want more information fill in this form. You will be contacted as soon as possible.
Please fill in all required fields.
By submitting this form, you accept our privacy policy.

Αναζήτηση

Language Switcher

User

Joomla templates by Joomlashine