Αναζητήστε Ταξιδιωτικό Πακέτο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 13-16/12

Οδικές ΕκδρομέςΣτα αγαπημένα
Κόστος: EUR 119
Επικοινωνία 2394020531
Κάτοχος

Περιγραφή

13-16/12/18

1Η ΗΜΕΡΑ:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ( 605χλμ).

Αναχώρηση στις  21.30 μ.μ με προορισμό την ιστορική Κωνσταντινούπολη. Περνώντας την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά τoν έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, επισκεπτόμαστε τα καταστήματα TRAVELVALUEEVEREST για αγορές, καφέ και περνώντας την γέφυρα των Κήπων, φτάνουμε στον τούρκικο συνοριακό σταθμό των Υψάλων. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη, περνώντας έξω από την Κεσσάνη – Μάλγαρα – Ραιδεστό και ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΓΙΑΣΜΑ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ –ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟ

Άφιξη  στην Κωνσταντινούπολη νωρίς το πρωί και  επίσκεψη στο ιερό  Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή),με τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και τους τάφους των Πατριαρχών, αρχιερέων και ευεργετών της Πόλης .Εν συνεχεία κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη οδικώς και κατευθυνόμαστε για μια προαιρετική κρουαζιέρα με ξενάγηση στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στο Κουμ Καπί τα «Λαδάδικά» της Πόλης .Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΠ ΚΑΠΙ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ –ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο περίφημο  παλάτι Τοπ Καπί αρχική κατοικία των Σουλτάνων (μέχρι τη δημιουργία του Ντολμά Μπαχτσέ το 1853) και διοικητικό κέντρο σημαντικών προσωπικοτήτων όπως ο κατακτητής Μωάμεθ Β΄ και ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Συνεχίζουμε  την ξενάγηση μας  στο ιστορικό κέντρο  όπου θα δούμε  τον Μέγα Ιππόδρομο, με τους 3 οβελίσκους (ο ένας Αιγυπτιακός που μεταφέρθηκε από τον Μ. Θεοδόσιο, ο δεύτερος από τους Δελφούς που μεταφέρθηκε από τον Μ. Κωνσταντίνο στην Πόλη και ο τρίτος του Κωνσταντίνου Ζ΄ του Πορφυρογέννητου), θα επισκεφθούμε το αξεπέραστο Βυζαντινό Μνημείο την Αγία Σοφία (η εκκλησία του Ιουστινιανού, είναι η Τρίτη εκκλησία, κτίστηκε σε 5 χρόνια 532 μ.Χ – 537 μ.Χ). Εν συνεχεία επίσκεψη στο Υδραγωγείο του Ιουστινιανού, μοναδικό κατασκεύασμα κοντά στην Αγία Σοφία που χρησίμευε σαν Υδραγωγείο της Κωνσταντινούπολης και κοσμήθηκε με πολυάριθμους κίονες από λεηλατημένους και κατεστραμμένους αρχαιοελληνικούς ναούς. Θα δείτε την κολώνα με το κεφάλι της Γοργόνας, την κολώνα με τα δάκρυα κ.α. Η περιήγηση της σημερινής ημέρας ολοκληρώνεται με την επίσκεψη μας στην κλειστή αγορά της Πόλης, το ΚapaliCarsi, με τα 4.000 καταστήματα, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, αντίκες κ.α. χωρίς φυσικά να παραλείψουμε το απαραίτητο «παζάρι». Επιστροφή στο ξενοδοχείο και προαιρετικό δείπνο ή βραδινή διασκέδαση σε κέντρο διασκέδασης (με χανούμισσες). Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ –ΒΛΑΧΕΡΝΑ –ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (640 ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση 08:30 π.μ  από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές μας. Επίσκεψη στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο στο Φανάρι, θα δούμε από μακριά  τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Συνεχίζουμε για το Άγιασμα της μονής των Βλαχερνών όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά  το 626 μ.Χ ο Ακάθιστος ύμνος στην Υπερμάχω Θεοτόκο ως ευχαριστία για τη σωτηρία της πόλης από τους Αβάρους. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, με στάση για αγορές και  καφέ στο Istanbul Forum και στο Auarium . 'Αφιξη στα σύνορα τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, φτάνουμε στον τόπο μας γεμάτοι από όμορφες αναμνήσεις.

 

Τιμή συμμετοχής : 119 ευρώ 

το άτομο σε δίκλινο /τρίκλινο 

 

Η τιμή περιλαμβάνει

 

·    Όλες τις μετακινήσεις/μεταφορές, σύμφωνα με το πρόγραμμα, με λεωφορεία του γραφείου μας.

·     Τις 02 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο  4* 

·    Πρόγευμα καθημερινά στο ξενοδοχείο.

·    Ξεναγήσεις από ελληνόφωνο ξεναγό.

·    Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

·    Επαγγελματική  ασφάλιση αστικής ευθύνης.

 

Η τιμή δεν περιλαμβάνει

 

·         Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων – εκκλησιών.

·         Επιπλέον έξοδα (όπως επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα).

·         κρουαζιέρα σε Βόσπορο

·         Και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα της εκδρομής ως προαιρετικό.

 

Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, εάν το επιβάλουν οι συνθήκες ή αργίες ή ο αρχηγός – συνοδός της εκδρομής κρίνει ότι αυτό θα είναι προς όφελος των εκδρομέων.

 

 

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Διατροφή Πρωινά
Μήνας Δεκέμβριος
Τιμή σε δίκλινο 119

Video

Λεπτομέριες προβολής

Κωδικός προβολής: 612
Επισκέπτης: 6063
Υσχύει εώς: 11-01-2019 11:54:51

Σχόλια

 • Τηλεφωνήστε μας

  Τηλ.23940 20530
  Τηλ. & Fax: 23940 20531
  Τηλεφ. έκτακτης ανάγκης: 6937327683

 • Ελάτε στο Γραφείο μας

  Δ.Γεωργούδη 2
  Λαγκαδάς
  Τ.Κ.57200

 • Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

  Πατήστε εδώ