.
..

Τήνος

Οδικές ΕκδρομέςΣτα αγαπημένα
Κόστος από: EUR 175
Επικοινωνία 23940 20530-31
Προστέθηκε 28-02-2018 12:17:34

Περιγραφή

Εκδρομή στην Τήνο, Πάσχα 20181η ημέρα: ΡΑΦΗΝΑ - ΤΗΝΟΣ  
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 07.30 και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για Ραφήνα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Τήνο. Άφιξη στο νησί της Μεγαλόχαρης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την Χώρα της Τήνου. 
2η ημέρα: ΤΗΝΟΣ - ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ
Η ημέρα μας θα ξεκινήσει με προσκύνημα στο ναό της Μεγαλόχαρης και Κοινωνία. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το γύρο του νησιού. Θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας και συνεχίζουμε για το χωριό Βωλάξ, που είναι κτισμένο ανάμεσα σε σεληνιακό τοπίο. Περνώντας από τα καθολικοχώρια Λουτρά, Κρόκος, Κώμη, Καλλονή, Αγ. Μαρίνα, Καρδιανή και βλέποντας την επίδραση των Ενετών καταλήγουμε στον Πύργο. Θα δούμε το σπίτι και μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά και συνεχίζουμε για τον Πάνορμο, όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό. Τελειώνοντας παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για τη Χώρα, αφού σταματήσουμε στο χωριό Ταραμπάδος, που είναι γνωστό από το θαυμαστό συγκρότημα των αριστοτεχνικών περιστεριώνων που κοσμούν μια καταπράσινη πλαγιά. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου. Η παράδοση είναι, πως οι 6 επιτάφιοι από όλες τις ενορίες, στολισμένοι περίτεχνα με βιολέτες («μαντιές»), συγκεντρώνονται στην εξέδρα της παραλίας, στο λιμάνι, όπου ψάλλονται τα εγκώμια. Μετά την αποχώρησή τους, ο Επιτάφιος του Ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου με τον εφημέριό του, ακολουθούμενος από πλήθος κόσμου, προχωράει προς την παραθαλάσσια περιοχή πρώην «Σπιτάλια», στην παραλία Βαθύ Κλαδάκι (λίγο έξω από το λιμάνι) όπου οδηγείται μέσα στη θάλασσα μαζί με τον παπά και ψέλνεται τρισάγιο για τους ναυτικούς. Ο Επιτάφιος μέσα στη θάλασσα μαζί με τον παπά και ψέλνεται τρισάγιο για τους ναυτικούς. Μια στιγμή πραγματικά μοναδική, συγκινητική! Το έθιμο αυτό τελείται σε ανάμνηση όσων χάθηκαν για πάντα στην αγκαλιά της θάλασσας. Ο ξυλόγλυπτος επιτάφιος της Παναγίας, που είναι ο πιο μεγαλόπρεπος, μετά τη συνάντηση των επιταφίων στο λιμάνι, ανηφορίζει για την εκκλησία, όπου κρατείται ψηλά μπροστά από την είσοδο, για να περάσουν όλοι οι πιστοί από κάτω.
3η & 4η ημέρα: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΔΗΛΟ, ΜΥΚΟΝΟ, ΣΥΡΟ, ΑΝΔΡΟ, ΠΑΡΟ
Ελεύθερες ημέρες για να απολαύσετε το νησί. Εναλλακτικά σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποιο από τα γειτονικά νησιά. Χαρείτε στον ελεύθερο χρόνο σας τα όμορφα νησιά και τις φυσικές ομορφιές τους. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα παρακολουθήσουμε στην Μεγαλόχαρη  της Ανάστασης. Η Ανάσταση γιορτάζεται πανηγυρικά σε όλο το νησί. Στην Παναγία μοιράζονται στον κόσμο κόκκινα αυγά, στον περίβολο της εκκλησίας. Γύρω από το ναό η νύχτα <γίνεται ημέρα> από τα πολλά πυροτεχνήματα. 
5η ημέρα: ΤΗΝΟΣ - ΡΑΦΗΝΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό και επίσκεψη στο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας. Θα δούμε τον Ναό της Εύρεσης, το μαυσωλείο της Έλλης, το μουσείο Βυζαντινών εικόνων, την πινακοθήκη και το αρχαιολογικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος και απόπλους για Ραφήνα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στην πόλη μας.

Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνονται μια ελεύθερη ημέρα του προγράμματος
Η 5νθήμερη εκδρομή πραγματοποιείται και με βραδυνή αναχώρηση

Περιλαμβάνονται:

  1. Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  2. Ακτοποπλοϊκά εισιτήρια για Τήνο
  3. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  4. Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  5. Περιηγήσεις του προγράμματος.
  6. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  7. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Διατροφή Πρωινά
Ημερομηνία από: 06-04-2018 00:00:00
Ημερομηνία εώς: 09-04-2018 00:00:00
Μήνας Απρίλιος
Τιμή παιδιού 135 €
Τιμή σε δίκλινο 175 €
Tιμή Μονόκλινου 235 €

Περιοχή

Νησιά Αιγαίου Πελάγους, ΕΛΛΑΔΑ

Λεπτομέριες προβολής

Κωδικός προβολής: 560
Επισκέπτης: 589
Υσχύει εώς: 28-06-2018 12:17:34

Σχόλια

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

  • Greek translation is still missing. Please consider to contribute by writing and sharing your own translation.
If you want more information fill in this form. You will be contacted as soon as possible.
Please fill in all required fields.
By submitting this form, you accept our privacy policy.

Αναζήτηση

Language Switcher

User

Joomla templates by Joomlashine