en +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

Hand luggage size policy

Μέγεθος χειραποσκευής

Πολιτική μεγέθους χειραποσκευών των αεροπορικών εταιρειών.

Η πολιτική για τα μεγέθη χειραποσκευών εξαρτάται πάντα από την αεροπορική εταιρεία. Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους τείνουν να δέχονται μικρότερες χειραποσκευές, ενώ οι παραδοσιακές αεροπορικές τείνουν να δέχονται τα 56 x 45 x 25cm. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα μικρό μπέρδεμα, οπότε σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες για τους περιορισμούς των αεροπορικών εταιρειών που βρίσκονται στα προγράμματά μας.

Στο τέλος της σελίδας μπορείτε να βρείτε τον πίνακα με τις πιο συχνές εταιρείες συγκεντρωμένες.

Aegean Airlines

Economy Class

Μπορείτε να μεταφέρετε στην καμπίνα του αεροσκάφους, χωρίς επιπλέον χρέωση:

Μια (1) χειραποσκευή:

  • Διαστάσεων έως και 56cm x 45cm x 25cm (συμπεριλαμβάνονται χειρολαβές, εξωτερικές θήκες και ρόδες)
  • Βάρους έως και 8 κιλών
  • Στις πτήσεις που πραγματοποιούνται με αεροσκάφη της Olympic Air (DH8-100, DH8-400 και ATR), η χειραποσκευή σας δεν πρέπει να ξεπερνά σε διαστάσεις τα 55cm x 40cm x 23cm και σε βάρος τα 8 κιλά
  • Να ταιριάζουν οι διαστάσεις της στα ειδικά πλαίσια μέτρησης (baggage sizers)
  • Να μπορείτε να την τοποθετήσετε στο χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους πάνω από τα καθίσματα, χωρίς να χρειάζεστε βοήθεια
  • Να μην περιέχει απαγορευμένα υλικά και αντικείμενα
  • Να χωράει τις αγορές σας από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών

ΚΑΙ

Ένα (1) προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία/αντρική τσάντα ή θήκη φορητού υπολογιστή), το οποίο πρέπει να χωρά κάτω από το μπροστινό κάθισμα.

 

Εάν η χειραποσκευή ή/και το προσωπικό σας αντικείμενο, υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα όρια και δεν μπορούν να αποθηκευτούν με τον τρόπο που περιγράφεται πιο πάνω ή θεωρούνται μη ασφαλείς για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να παραδίδονται για μεταφορά στο χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους.

 

 

Όλα τα επιπλέον αντικείμενα όπως π.χ. πανωφόρι, ομπρέλα, φωτογραφική μηχανή ή αγορές από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, πρέπει να τοποθετούνται στη χειραποσκευή σας! Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το πρόσθετο αντικείμενο, θα θεωρηθεί επιπλέον αποσκευή και θα χρεωθείτε ανάλογα.

 

Ryanair

ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ

Όλοι οι επιβάτες δικαιούνται να φέρουν 1 μικρή προσωπική τσάντα στην καμπίνα, που πρέπει να χωράει κάτω από το μπροστινό κάθισμα (40cm x 20cm x 25cm). Για παράδειγμα, τσάντα χειρός, τσάντα για φορητό υπολογιστή και μικρό σακίδιο πλάτης.

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ & 2 ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

Οι επιβάτες που έχουν αγοράσει εισιτήριο με «Προτεραιότητα & 2 χειραποσκευές» ή Regular/Flexi Plus ή για πτήση ανταπόκρισης, μπορούν να πάρουν μία επιπλέον αποσκευή 10 κιλών στο αεροσκάφος η οποία πρέπει να χωράει στους μετρητές αποσκευών (Να μην υπερβαίνει τα 10 κιλά και τις διαστάσεις 55cm x 40cm x 20cm).

 

ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΑΠΟΣΚΕΥΗ 10 ΚΙΛΩΝ

Οι επιβάτες χωρίς προτεραιότητα που επιθυμούν να μεταφέρουν μια δεύτερη μεγαλύτερη αποσκευή με ροδάκια (βάρους 10 κιλών) πρέπει να αγοράσουν παραδοτέα αποσκευή 10 κιλών.

Η δεύτερη παραδοτέα αποσκευή 10 κιλών (55cm x 40cm x 20cm) πρέπει να μεταφερθεί στο γκισέ παράδοσης αποσκευών πριν την είσοδο στην περιοχή ασφαλείας.

 

Ellinair

Xειραποσκευές

  • Δωρεάν μεταφορά χειραποσκευής έως 8kg για όλες τις κατηγορίες ναύλων.
  • Επιτρεπόμενες διαστάσεις χειραποσκευών: 55x40x20 cm. Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι η χειραποσκευή σας δεν υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια, αποφεύγοντας έτσι καθυστερήσεις και πιθανές επιπλέον χρεώσεις στο αεροδρόμιο.
  • Επιπρόσθετα της χειραποσκευής, επιτρέπεται η δωρεάν μεταφορά, μίας τσάντας χειρός ή ενός laptop/ tablet. Σημείωση: θα πρέπει να χωράνε κάτω από το μπροστινό σας κάθισμα.

 

Easy Jet

Μπορείτε να μεταφέρετε μόνο μία χειραποσκευή στην καμπίνα του αεροσκάφους. Επιτρεπόμενες διαστάσεις χειραποσκευών: 55x40x20cm.

Ένα παλτό, μία εσάρπα, μία ομπρέλα ή βοηθητικά μπαστούνια και τσάντα με προϊόντα που έχουν αγοραστεί αφότου περάσετε από το σημείο ελέγχου ασφαλείας στο αεροδρόμιο αναχώρησης, μπορούν επίσης να μεταφερθούν επιπλέον του ενός επιτρεπόμενου αντικειμένου χειραποσκευής.

 

Air Serbia

Στην καμπίνα του αεροσκάφους μπορείτε να μεταφέρετε εντελώς δωρεάν μια χειραποσκευή, είτε πρόκειται για σακίδιο, είτε για μια μικρή τσάντα είτε για βαλίτσα. Πάνω στη χειραποσκευή σας θα τοποθετηθεί ένα μπλε αυτοκόλλητο και μετά την επιβίβαση πρέπει να την τοποθετήσετε στο χώρο αποσκευών πάνω από το κάθισμά σας. Σημασία έχει απλώς να μην υπερβαίνει το επιτρεπόμενο βάρος και τις διαστάσεις.

Μέγιστες διαστάσεις αποσκευών

(συμπεριλαμβάνονται οι χειρολαβές, οι τσέπες και οι τροχοί) 40 × 23 × 55 εκ (μήκος x πλάτος x ύψος)

Επιπλέον χειραποσκευή:

Μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους μπορείτε να μεταφέρετε επιπλέον ένα προσωπικό αντικείμενο το οποίο πρέπει να χωρά κάτω από το μπροστινό κάθισμα και το οποίο δεν θα υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια των 4kg.

Το εν λόγω προσωπικό αντικείμενο μπορεί να αποτελεί:

  • μια τσάντα ή θήκη φορητού υπολογιστή,
  • μια θήκη για έγγραφα ή χαρτοφύλακα,
  • ένα μικρό σακίδιο,
  • σακούλα με αφορολόγητα είδη,
  • μια μικρή κάμερα,
  • κιάλια,
  • ένα κουτί με πράγματα.

Μέσα στο αεροσκάφος μπορείτε επίσης να πάρετε μαζί σας και:

  • μπουφάν ή παλτό,
  • πτυσσόμενο αναπηρικό αμαξίδιο και άλλα ορθοπεδικά βοηθήματα,
  • πτυσσόμενο καροτσάκι μωρού ή καλαθούνα, καθώς και τρόφιμα και υγρά που σας είναι απαραίτητα για το μωρό κατά τη διάρκεια της πτήσης,
  • ράβδο βαδίσματος.

Αντικείμενα όπως οι φάκελοι, οι υπολογιστές ταμπλέτα (tablet), τα κινητά τηλέφωνα και τα έξυπνα τηλέφωνα, καθώς και η επιπλέον σακούλα από το κατάστημα αφορολόγητων ειδών, οι εφημερίδες, τα βιβλία και άλλα έντυπα για ανάγνωση δεν θεωρούνται ξεχωριστά αντικείμενα και πρέπει να τοποθετηθούν μέσα σε τσάντα χειρός ή σε επιπρόσθετο τεμάχιο αποσκευής.

Wizz Air

Όταν ταξιδεύετε με την Wizz Air, κάθε επιβάτης δικαιούται:

  • Μία μικρή αποσκευή (μέγιστο μέγεθος 40 x 30 x 20 εκ., 10 κ.) δωρεάν, που πρέπει να τοποθετείται κάτω από το κάθισμα.
  • Άλλη μία, μεγαλύτερη αποσκευή, την αποκαλούμε «τροχήλατη αποσκευή» (είτε έχει ρόδες είτε όχι), την οποία έχετε δικαίωμα να έχετε μαζί με την προσθήκη της υπηρεσίας WIZZ Priority.
  • Αφορολόγητα είδη αγορασμένα στο αεροδρόμιο μετά τους ελέγχους ασφαλείας.

WIZZ Priority

Δύο αποσκευές στην καμπίνα επιβατών: Μία στο ντουλάπι πάνω από τις θέσεις / μία κάτω από το κάθισμα

Εάν αγοράσετε την υπηρεσία WIZZ Priority (ή δικαιούστε την υπηρεσία WIZZ Priority με τα πακέτα WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO ή WIZZ Plus), δικαιούστε να φέρετε μαζί σας μια δωρεάν μικρή αποσκευή (μέγιστο μέγεθος 40 x 30 x 20 cm*) και μία επιπλέον «τροχήλατη αποσκευή» (μέγιστο μέγεθος 55 x 40 x 23 cm*,δεν είναι απαραίτητο να έχει τροχούς, αλλά το μέγεθος πρέπει να είναι εντός των καθορισμένων ορίων διαστάσεων και βάρους). Θα μπορείτε εγγυημένα να φέρετε και τις δύο αποσκευές στην καμπίνα των επιβατών, εκτός εάν αυτό δεν είναι δυνατό λόγω λειτουργικών περιορισμών.

Επιβάτες χωρίς την υπηρεσία WIZZ Priority

Μία δωρεάν μικρή αποσκευή

Οι επιβάτες δικαιούνται να ταξιδέψουν με μία δωρεάν μικρή αποσκευή (μέγιστο μέγεθος 40 x 30 x 20 εκ.*). Εάν δεν αγοράσετε την υπηρεσία WIZZ Priority και η μικρή σας αποσκευή υπερβαίνει αυτές τις διαστάσεις, θα χρεωθείτε με ένα τέλος υπερμεγέθους στο αεροδρόμιο.

Transavia

Όταν ταξιδεύετε με την αεροπορική εταιρεία Transavia μπορείτε να μεταφέρετε μόνο μια αποσκευή μέχρι 10 κιλά με όριο διαστάσεων:

Είτε 45cm x 40cm x 25cm (πράσινη ετικέτα)

Είτε 55cm x 40cm x 25cm (κόκκινη ετικέτα)

 

Turkish Airlines

Διαστάσεις χειραποσκευής

Economy class:

  • Επιτρέπεται 1 χειραποσκευή 55x40x23cm (μαζί με χειρολαβές και ρόδες) με μέγιστο βάρος 8 κιλά και
  • επιπρόσθετη μικρή τσάντα (π.χ. γυναικεία τσάντα ή θήκη υπολογιστή)

Business class:

2 χειραποσκευές και 1 μικρή τσάντα ανά επιβάτη (με τις ίδιες διαστάσεις με το economy class).

Οι χειραποσκευές είναι χωρίς χρέωση αν είναι μέσα στα επιτρεπόμενα όρια, διαφορετικά επιβάλλεται χρέωση ανάλογα με την κατηγορία ναύλου.

 

Είδος χειραποσκευής Χειραποσκευή Προσωπική τσάντα

(προϋπόθεση να χωρά κάτω από το μπροστινό κάθισμα)

Aegean Airlines (Economy Class) Δωρεάν

56cm x 45cm x 25cm

(ή 55cm x 40cm x 23cm)

8 κιλά

Δωρεάν
Ryanair Επί πληρωμή

55cm x 40cm x 20cm

10κιλά

 

Δωρεάν
40cm x 20cm x 25cm
Ellinair 55cm x 40cm x 20cm

8 κιλά

Δωρεάν
Easy Jet Δωρεάν

55cm x 40cm x 20cm

Εντός της χειραποσκευής
Air Serbia Δωρεάν

55cm x 40cm x 23cm

Δωρεάν
μέχρι 4 κιλά
Wizz Air Επί πληρωμή

55cm x 40cm x 23cm

Δωρεάν

40cm x 30cm x 20cm

10 κιλά

Transavia Είτε

55cm x 40cm x 20cm

10 κιλά

Είτε

45cm x 40cm x 25cm

10 κιλά

Turkish Airlines Δωρεάν

55cm x 40cm x 23cm

8 κιλά

Δωρεάν

 

 

Leave a Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Clear
× Clear Filter

Proceed Booking