Αναζητήστε Ταξιδιωτικό Πακέτο

Λήμνος 31/7, 7/8

Οδικές ΕκδρομέςAdd to Favourites
Price: EUR 309
Contact 2394020530-20531
Created by

Description

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη- Καβάλα- Λήμνος (150χμ)

Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση για Καβάλα. Άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας και επιβίβαση στο πλοίο για το πανέμορφο νησί της Λήμνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ ελεύθεροι για πρώτη γνωριμία με την πόλη της Μύρινας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μύρινα-Άγιος Ιωάννης- Κάσπακας

Πρωινό.  Το ταξίδι μας ξεκινά από τη Μύρινα, την πρωτεύουσα του νησιού. Το Κάστρο "στεφανώνει" τη γραφική νησιωτική πολιτεία. Θεωρείται το μεγαλύτερο του Αιγαίου. Είναι πραγματική απόλαυση η βόλτα στις δύο γειτονιές της, το Ρωμαίικο Γιαλό, με τα παλιά κτίρια των εύπορων Λημνιών της Αιγύπτου και τον Τούρκικο (ή Λιμάνι, ή Νέα Μάδυτος). Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, να γνωρίσουμε το παλιό λιμάνι με το λήμνιο "Big Ben" και να εντοπίσουμε το ρώσικο οχυρό της Ντάπιας. Συνεχίζοντας κατευθυνόμαστε προς την παραλία του Αγίου Ιωάννη του Κάσπακα. Η ακτή είναι αμμώδης, πλήρως οργανωμένη και "βλέπει" προς το Άγιο Όρος και τη Χαλκιδική. Θα απολαύσουμε το μπάνιο μας, θα γευματίσουμε εξ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, Ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. 

3η ημέρα: Βορειοανατολική Λήμνος- Καβείριο- Κοντοπούλι

Πρωινό. Σήμερα εξερευνούμε το νησί, εστιάζοντας στο Β.Α. Κατά τη διαδρομή μας προς το χωριό Βάρος θα έχουμε την ευκαιρίας να δούμε έναν απολιθωμένο κορμό δένδρου ο οποίος ανήκει στο απολιθωμένο δάσος του νησιού και το οποίο έχει ηλκικία 20 εκατομμυρίων χρόνων. Πρώτος μας σταθμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήμνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Τα παραδοσιακά χτισμένα πέτρινα σπίτια, οι περιποιημένες αυλές και τα μποστάνια θα μας εκπλήξουν με τη λεπτομέρεια της αρχιτεκτονικής τους. Επόμενος σταθμός μας ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Λήμνου είναι το Καβείριο, ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Ώρα για μπάνια σε μια από τις ωραίες παραλίες του νησιού και γεύμα εξ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση. 

 

4η ημέρα: Κοντιάς- Νέα Κούταλη- Πολιόχνη- Μούδρος

Πρωινό. Θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας εκδρομή από νοτιοανατολικά. Θα θαυμάσουμε τους ανεμόμυλους του Κοντιά και τον παραδοσιακό οικισμό, ο οποίος φιλοξενεί την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Συνεχίζοντας Βαλκανικής Τέχνης. Συνεχίζοντας φτάνουμε στο γραφικό λιμανάκι της Νέας Κούταλης, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας. Εδώ υπάρχει το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και η έκθεση Σπογγαλιείας. συνεχίζουμε για την Πολίοχνη, ένα σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, όχι μόνο για τη Λήμνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου. Δεν μπορεί παρά ο Μούδρος, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λήμνου μετά τη Μύρινα, να μην αποτελέσει έναν από τους σταθμούς του ταξιδιού μας. 
Κατευθυνόμαστε προς το γειτονικό Ρωμανού. Ένα χωριό που θεωρείται από τα ομορφότερα της Λήμνου, καθώς τα πετρόχτιστα σπίτια και τα παλιά αρχοντικά, είναι δουλεμένα με τέχνη και μεράκι. Η Παπαϊωάννειος Σχολή (1906), η πανέμορφη πλατεία, το σκαλιστό πέτρινο ηρώο, ο Ναός της Γενέσεως του Χριστού του 1830, τα λαξευμένα στο έδαφος πιθάρια, οι παραδοσιακοί ανεμόμυλοι στα γύρω υψώματα κάνουν το τοπίο πραγματικά εντυπωσιακό κι ενδιάφέρον. Μας περιμένει μια από τις καταπληκτικές παραλίες της περιοχής, για μπάνιο κα γεύμα εξ ιδίων. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Λήμνος- Καβάλα- Θεσσαλονίκη (150χμ) 

Πρωινό. Σήμερα μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο μας μπάνιο να γευματίσουμε εξ ιδίων, να κάνουμε τη βόλτα μας και τις τελευταίες αγορές μας μέχρι την ώρα επιβίβασης στο πλοίο, το απόγευμα. Επιβίβαση στο πλοίο, το απόγευμα. Επιβίβαση στο πλοίο για Καβάλα και από εκεί για τη Θεσσαλονίκη.

 

Περιλαμβάνει:

-Τις μεταφορές με πούλμαν

-Τις εκδρομές και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Συνοδό εκδρομής.

-Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Διαμαντίδης 3*, στη Μύρινα

-Διατροφή

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης

-ΦΠΑ

 Δεν περιλαμβάνει:

Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Εισόδους μουσείων, νυχτερινών κέντρων. Φόρος διανυκτέρευσης. 

 

Αναχωρήσεις: 31/7, 7/8

 

Specific details

Διατροφή Πρωινά
Μήνας Αύγουστος
Τιμή παιδιού 209
Τιμή σε δίκλινο 309
Tιμή Μονόκλινου 399

Advert details

Advert ID: 789
Displayed: 229
Expires: 09-11-2019 18:36:32

Comments

 • Τηλεφωνήστε μας

  Τηλ.23940 20530
  Τηλ. & Fax: 23940 20531
  Τηλεφ. έκτακτης ανάγκης: 6937327683

 • Ελάτε στο Γραφείο μας

  Δ.Γεωργούδη 2
  Λαγκαδάς
  Τ.Κ.57200

 • Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

  Πατήστε εδώ