Αναζητήστε Ταξιδιωτικό Πακέτο

Ναύπλιο- Πόρτο Χέλι 23-26/08

Οδικές ΕκδρομέςAdd to Favourites
Price: EUR 170
Contact 2394020530-20531
Created by

Description

Τετραήμερη οδική εκδρομή  23/08-26/08/2019

ΝΑΥΠΛΙΟ

 

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  - ΤΟΛΟ - ΝΑΥΠΛΙΟ

Αναχώρηση από Λαγκαδά στις 06:00 κι από Θεσσαλονίκη στις 06:30. Περνώντας από Τέμπη, Λάρισα, Λαμία, Θήβα, και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό καθοδόν, κάνουμε στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για να θαυμάσουμε τη διώρυγα και συνεχίζουμε την διαδρομή μας. Έπειτα φθάνουμε στο ξενοδοχείο, στο Τολό για τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και μπάνιο στη θάλασσα. Το βραδάκι αναχώρηση για την πρώτη επίσκεψη στο Ναύπλιο όπου μπορείτε να δείτε το ναό  του Αγίου Γεωργίου, όπου ορκίστηκε ο Όθωνας. Ελεύθερος χρόνος στο Ναύπλιο, προαιρετική βόλτα με το τρενάκι του Ναυπλίου κι επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΤΟΛΟ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ-ΜΥΚΗΝΕΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) 
Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στην Επίδαυρο, ιστορική πόλη, κτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο. Θα επισκεφθούμε το Αρχαίο θέατρο και το αρχαιολογικό μουσείο. Έπειτα θα επισκεφθούμε τις Μυκήνες. Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες» αποτελούν ένα από τα πιο ξακουστά βασίλεια των αρχαίων χρόνων. Ήταν το βασίλειο του φημισμένου Αγαμέμνονα, αρχιστράτηγου της Τρωικής εκστρατείας, και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις – κράτη της Πελοποννήσου. Τα Μυκηναϊκά τείχη αποτελούνται από τεράστιους ογκόλιθους που προστάτευαν την πόλη από οποιαδήποτε επίθεση και αποτελούν πρότυπο αρχιτεκτονικής ακόμα και σήμερα. Από τις ανασκαφές έχουν έρθει στην επιφάνεια πολλά ευρήματα κατά κύριο λόγο χρυσά (αντιπροσωπευτικό δείγμα το «προσωπείο του Αγαμέμνονα»), τα οποία φιλοξενούνται στο μουσείο του αρχαιολογικού χώρου αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Θα δούμε την επιβλητική πύλη των Λεόντων και το θολωτό τάφους του Αγαμέμνονα.

Στη συνέχεια, κατά το μεσημέρι, θα μεταβούμε στο Ναύπλιο και θα αντικρύσουμε το Παλαμήδι, το επιβλητικό φρούριο που υψώνεται 216 μέτρα πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, και το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί ανεβαίνοντας με αυτοκίνητο από την ανατολική πλευρά. Οι πιο τολμηροί και ρομαντικοί μπορούν να φθάσουν στην κορυφή από τα 999 σκαλιά στον ελεύθερο χρόνο.. Κατασκευάστηκε την περίοδο 1687-1715 από τους Βενετούς, αφού κατέλαβαν το λόφο στον οποίο βρίσκεται, ύστερα από σφοδρή μάχη με τους Οθωμανούς, κατά τον Βενετο-τουρκικό Πόλεμο. Ο σκοπός ήταν να αποτελέσει το κύριο αμυντικό στήριγμα του Ναυπλίου, που ήταν η πρωτεύουσα της Πελοποννήσου. Τότε, θεωρήθηκε μνημείο οχυρωματικής τεχνικής και αποτελείται από 8 προμαχώνες, τριγυρισμένους με τείχη. Παρόλο που θεωρήθηκε απόρθητο, κυριεύθηκε σχετικά εύκολα από τους Τούρκους το 1715 στον τελευταίο Βενετό-τουρκικό Πόλεμο. Ένας από τους προμαχώνες του φρουρίου, ο επονομαζόμενος «Μιλτιάδης» που χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή του ήρωα της Επανάστασης Θ. Κολοκοτρώνη πήρε το όνομα Αρβανιτιά. Στο φρούριο υπάρχει και το ιστορικό εκκλησάκι του Αποστόλου Ανδρέα, κτισμένο από την εποχή των Ενετών.
Θα απολαύσουμε την περιήγηση στην πανέμορφη πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση και θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα μπροστά στην οποία δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, το μνημείο των Βαυαρών, του Κολοκοτρώνη και των Γάλλων φιλελλήνων.
Έπειτα θα παραμείνουμε στο Ναύπλιο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και βόλτα εξ ιδίων.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και μπάνιο στη θάλασσα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΤΟΛΟ -  ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ (προαιρετική) 
Πρόγευμα και προαιρετική κρουαζιέρα στις 08:30 στα δύο πανέμορφα νησιά του Σαρωνικού. Πρώτος μας σταθμός η κοσμοπολίτικη Ύδρα, το νησί με την τεράστια ναυτική παράδοση και με την άριστα διατηρημένη αρχιτεκτονική του. Θα επισκεφθούμε τα αρχοντικά του Τομπάζη, Κουντουριώτη, Μιαούλη και την μητρόπολη, 17ος αι. με το μαρμάρινο καμπαναριό. Ελεύθερος χρόνος για να γυρίσουμε στα στενά δρομάκια της χώρας. Επόμενος σταθμός μας μία άλλη σημαντική ναυτική δύναμη κατά την διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας του 1821, οι Σπέτσες. Θα επισκεφθούμε το σπίτι - μουσείο της Μπουμπουλίνας, του πρώτου κυβερνήτη του νησιού, Χατζηγιάννη Μέξη, και τον μεταβυζαντινό ναό του Αγ. Νικολάου. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε, αν θέλετε, τον γύρο του όμορφου νησιού με μια ζωγραφιστή άμαξα. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο στις 19:00. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΝΑΥΠΛΙΟ- ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 

Πρωινό κι αναχώρηση από το ξενοδοχείο με τα πράγματά μας για το Ναύπλιο για μια τελευταία βόλτα. Αναχώρηση από το Ναύπλιο και στάση στο Λουτράκι για καφέ και βόλτα στην παραλία. Επιστροφή στην πόλη μας αργά το βράδυ.Τιμή Συμμετοχής   : 170 ευρώ το άτομο σε δίκλινο με πρωινό

Η τιμή περιλαμβάνει:                                                                                      

-Όλες τις μετακινήσεις/μεταφορές, σύμφωνα με το πρόγραμμα, με λεωφορείο του γραφείου  μας

-Τρεις  (03 ) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Tolon Holidays 4* στο Τολό .

-Πρωινό στο ξενοδοχείο

-Συνοδό του γραφείου μας

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

-Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων – εκκλησιών –φόρος ξενοδοχείου

-Επιπλέον έξοδα (όπως επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα)

-Και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα της εκδρομής ως προαιρετικό.

-Προαιρετική κρουαζιέρα: Τιμή γκρουπ 25€

 

 

Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, εάν το επιβάλουν οι συνθήκες ή αργίες ή ο αρχηγός – συνοδός της εκδρομής κρίνει ότι αυτό είναι θα είναι προς όφελος των εκδρομέων.


(Εκδρομικό πακέτο ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ)

 

Specific details

Διατροφή Πρωινά
Μήνας Αύγουστος
Τιμή σε δίκλινο 170
Tιμή Μονόκλινου 230

Advert details

Advert ID: 791
Displayed: 2426
Expires: 15-11-2019 15:07:07

Comments

 • Τηλεφωνήστε μας

  Τηλ.23940 20530
  Τηλ. & Fax: 23940 20531
  Τηλεφ. έκτακτης ανάγκης: 6937327683

 • Ελάτε στο Γραφείο μας

  Δ.Γεωργούδη 2
  Λαγκαδάς
  Τ.Κ.57200

 • Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

  Πατήστε εδώ

Προτεινόμενα ταξίδια