Αναζητήστε Ταξιδιωτικό Πακέτο

2ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 02-03/11/19 ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ -ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΗΛΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Οδικές ΕκδρομέςAdd to Favourites
Price: EUR 65
Contact +30 2394020531
Created by

Description

ΣΑΒΒΑΤΟ  1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση 07.00 από τα γραφεία μας και 07.30 από Θεσσαλονίκη  με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν φθάνουμε στη Λίμνη Πλαστήρα. Ένα μικρό θαύμα του ανθρώπου και της φύσης .Το εντυπωσιακό φράγμα στη θέση Κακαβάκια, «γέννησε» τη λίμνη Πλαστήρα, που την πλαισιώνουν με εντυπωσιακό τρόπο οι ελατό σκεπαστές κορυφές των Αγράφων. Θα συναντήσουμε γραφικά χωριουδάκια όπως  τον Μεσενικόλα, τη Νεράιδα, ενώ η διαδρομή μας μέχρι το Φράγμα και την Πλαζ του Λαμπερού, με τη φύση να δείχνει μεγαλόπρεπα τη μοναδική της ομορφιά είναι εντυπωσιακή. Προαιρετικά θα προσκυνήσουμε τη  Μονή Κορώνης, επιβλητική και ογκώδης, που μοιάζει με κάστρο και επιβλέπει όλες τις κινήσεις στο θεσσαλικό κάμπο μέχρι τον Όλυμπο. Η “Κοιμωμένη των Αγράφων” αγκαλιάζεται από κατάφυτα βουνά και το τοπίο απογειώνει το νου του ανθρώπου. Μεσημεριανό φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα κοντά στη Λίμνη  και στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο για το ξενοδοχείο μας στα Τρίκαλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βραδάκι ελεύθερος χρόνος για  (προαιρετική) έξοδο σε ταβέρνα με μουσική στα Τρίκαλα. Διανυκτέρευση.
ΚΥΡΙΑΚΗ  2η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στα Τρίκαλα, όπου θα δούμε το Κουρσούμ Τζαμί, το μοναδικό έργο του μεγάλου Σινάν στον ελλαδικό χώρο, τον Ληθαίο ποταμό με την μεταλλική γαλλική γέφυρα, τον πεζόδρομο Ασκληπιού , την παλιά γειτονιά και το φρούριο με το ρολόι σήμα κατατεθέν της πόλης.Επόμενη στάση μας τα Μετέωρα. Οι πελώριοι βράχοι που με τον όγκο και το ύψος τους προκαλούν ίλιγγο, καθώς ξεπροβάλλουν απότομοι στην άκρη μιας μεγάλης πεδιάδας διακόπτοντας τη συνέχεια του ομαλού εδάφους σαν να ήταν ψεύτικοι, αποτελούν ένα εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο που δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να το δείτε από κοντά. Επιπλέον, η ανθρώπινη παρέμβαση στο σχεδόν απόκοσμο τοπίο είναι εξίσου εντυπωσιακή: τα μοναστήρια που χτίστηκαν στα πιο ψηλά σημεία των βράχων, μοιάζουν να αιωρούνται μεταξύ γης και ουρανού, μεταξύ στοιχείου ανθρώπινου και θεϊκού. Το 1989 τα Μετέωρα συμπεριλήφθηκαν στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εκεί θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Στεφάνου , «το Μπαλκόνι των Μετεώρων». Ο βράχος της μονής του Αγίου Στεφάνου κατοικήθηκε από μοναχούς στα τέλη του 12ου αι. Βρίσκεται στο νότιο άκρο της συστάδας των Μετεώρων, ακριβώς πάνω από την Καλαμπάκα. Μετά την επίσκεψη μας στην μονή θα  κατηφορίσουμε προς την κοντινή κωμόπολη της Καλαμπάκας, όπου θα επισκεφθούμε (προαιρετικά) το μουσείο μανιταριών. Στην συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο μας με προορισμό το χωριό Μηλιά. Επίσκεψη (προαιρετικά) στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τα σπάνια και ασυνήθιστα παλαιοντολογικά ευρήματα. Συνεχίζουμε για το χωριό Κιβωτός για φαγητό εξ ιδίων, σε ταβέρνες της περιοχής. Στο δρόμο της επιστροφής θα πραγματοποιήσουμε ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στον τόπο μας , γεμάτοι με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 65 ευρώ το άτομο σε δίκλινο /τρίκλινο +15 ευρώ επιβάρυνση μονόκλινου

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ:  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:-Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο,-Διαμονή στο επιλεγμένο ξενοδοχείο στα Τρίκαλα με πρωινό.-Έμπειρος  Αρχηγός – Συνοδός  του γραφείου μας.- Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους σε μουσεία και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο.     

Specific details

Διατροφή Πρωινά
Μήνας Νοέμβριος
Τιμή παιδιού 57
Τιμή σε δίκλινο 65
Tιμή Μονόκλινου 80

Advert details

Advert ID: 813
Displayed: 622
Expires: 09-01-2020 13:45:12

Comments

 • Τηλεφωνήστε μας

  Τηλ.23940 20530
  Τηλ. & Fax: 23940 20531
  Τηλεφ. έκτακτης ανάγκης: 6937327683

 • Ελάτε στο Γραφείο μας

  Δ.Γεωργούδη 2
  Λαγκαδάς
  Τ.Κ.57200

 • Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

  Πατήστε εδώ